torstai 5. huhtikuuta 2012

Tieteellistä tutkimista ja myyttien murtamista lämpökameralla vol. 1


Sain ajatuksen, kun taas tutkin kaikkea mahdollista lämpökameralla ohi työn. Ehkäpä muutkin haluaisivat tietoa erilaisista asioista lämpökameran läpi nähtynä?! Aloitan tässä blogissa nyt kaikkien muitten aiheiden lomassa poikkitieteellisiä tutkimuksia, mitä mieleen tulee. Tarkoitus olisi myös, että te lukijat saatte ehdottaa tutkittavia kohteita tai asioita. Ehdotuksia keskusteluun tai suoraan @-postiin kim.leppanen@kuningastalot.fi.

Itse olen ollut aika yllättynyt välillä, miten asiat toimivat lämpöteknillisesti ja kuinka paljon erilaisia tutkimusmahdollisuuksia on olemassa lämpökameralla. Näitä kaikenlaisia ihmeellisyyksiä ja oivalluksia yritän koota tänne nyt.

Ensimmäisenä tässä yhteydessä voisin näyttää miten lämpökameralla pystyy näkemään autojen saapumisjärjestys parkkipaikalle. Sattui sopiva kohta parkkipaikalla, jossa kolme suunnilleen samankokoista autoa on tullut järjestyksessä parkkiin. Empiiristen havaintojen nojalla veikkaisin vasemmanpuoleisen tulleen 5 tuntia sitten. Keskimmäinen auto voisi olla tullut pari tuntia sitten. Viimeisin auto on vasta saapunut, mutta sekin oli ehtinyt olla paikoillaan jonkin aikaa, kun en huomannut ketään tutkimusten aikana.

Kun tarpeeksi jaksaisi kerätä dataa autojen lämpötilojen laskusta eri keleissä yms, niin saapumisaika olisi suhteellisen helppo määrittää. Tätä sovellusta voisi hyödyntää esim. poliisi rikospaikoilla. Tai no mistä minä tiedän vaikka he käyttäisivätkin jo.. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti